Ons werk

dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. We doen dit door middel van seksuele voorlichting, en maken gebruik van muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zélf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in 20 landen verspreid over 5 continenten.

Jongeren

Wereldwijd leven ruim 35 miljoen mensen met hiv. Dankzij verbeterde preventieprogramma's daalt het aantal nieuwe infecties sinds 2001. Toch blijft er genoeg te doen, want vooral jongeren worden hard getroffen. In veel gevallen hebben jongeren geen toegang tot informatie over seksualiteit. Bovendien worden de rechten van jongeren vaak geschonden. Zo kunnen jongeren in veel landen niet aan condooms komen en mogen zij zich vaak niet zonder toestemming van hun ouders op soa's zoals hiv laten testen.

Visie & missie

dance4life is ervan overtuigd dat een wereld zonder aids mogelijk is. Het is de missie van dance4life om samen met jongeren positieve verandering teweeg te brengen; voor henzelf, hun omgeving en de rest van de wereld. Dit doet dance4life door:

  • seksuele voorlichting te geven;
  • samen met jongeren te lobbyen richting ouders, leerkrachten en de overheid voor een omgeving waarin jongeren gezonde seksuele keuzes kunnen maken en geschikte gezondheidszorg kunnen krijgen

Aanpak

Met muziek, dans en rolmodellen brengt dance4life informatie over seksualiteit, hiv en aids op een positieve manier op jongeren over. Persoonlijke verhalen van leeftijdsgenoten zorgen daarnaast voor bewustwording en betrokkenheid.

Lees hier meer over onze werkwijze.

Resultaten

Sinds de oprichting in 2004 heeft dance4life 1,6 miljoen jongeren seksuele voorlichting gegeven. Bijna 600.000 van deze jongeren zijn tijdens het programma zelf in actie gekomen om bij te dragen aan een wereld zonder aids, bijvoorbeeld door hun kennis te delen met anderen, geld in te zamelen of vrijwilligerswerk te doen. Doordat zij hun kennis overdragen op gemiddeld 5 andere jongeren heeft dance4life inmiddels een indirect bereik van 3 miljoen jongeren.

Lees hier meer over onze resultaten.

 

 


Elke 15 seconden raakt er iemand in de wereld met HIV geïnfecteerd. Sinds je op deze pagina bent, zijn dat er al:

0

 
 

Doneernu

(Social) Media
  • Youtube ›

dance4life op youtube

Alle dance4life gerelateerde videos die je je maar kan wensen!

dance4life op hyves

Ook op Hyves zijn wij actief!

dance4life op flickr

Op Flickr hebben wij een mooie selectie van dance4life foto’s neergezet.

  • Er kunnen geen Flickr foto's worden opgehaald