Ons werk

dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. We doen dit door middel van seksuele voorlichting, en maken gebruik van muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zélf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in ruim 20 landen verspreid over 5 continenten.

dance4life 10 jaar

In 2014 bestaat dance4life 10 jaar: hét moment om onze successen te vieren. We hebben 1,6 miljoen jongeren bereikt in bijna 30 landen en ruim 600.000 jongeren zijn zelf in actie gekomen voor een wereld zonder aids. Sinds 2001 is het aantal mensen dat jaarlijks met hiv geïnfecteerd raakt met een derde gedaald. Dat is iets om trots om te zijn.

Tegelijkertijd kijken we vooruit, want ons werk is nog niet gedaan. Nog lang niet. Wereldwijd leven ruim 35 miljoen mensen met hiv. Nog elke dag raken ruim 6.000 mensen wereldwijd geïnfecteerd met het virus. Dat is elke 14 seconden een nieuwe infectie. Van alle mensen die geïnfecteerd raken, is bijna de helft jonger dan 25. Onder jongeren is de laatste 10 jaar het aantal aidsdoden bovendien verdubbeld, terwijl het totale aantal al jaren daalt.

Het tienjarig jubileum staat dan ook in het teken van vooruitkijken. We gaan door. Met baanbrekende voorlichtingsprojecten voor jongeren, met innovatieve samenwerkingen en natuurlijk met muziek en dans. NUL nieuwe hiv-infecties, dat is ons doel.

We vieren ons 10-jarig bestaan het hele jaar door, met DANCE4LIFE 10 YEARS in Het Concertgebouw Amsterdam op 6 juni als onbetwist hoogtepunt.Elke 14 seconden raakt er iemand in de wereld met HIV geïnfecteerd. Sinds je op deze pagina bent, zijn dat er al:

0

 
 

Doneernu

(Social) Media
  • Youtube ›

dance4life op youtube

Alle dance4life gerelateerde videos die je je maar kan wensen!

dance4life op hyves

Ook op Hyves zijn wij actief!

dance4life op flickr

Op Flickr hebben wij een mooie selectie van dance4life foto’s neergezet.

  • Er kunnen geen Flickr foto's worden opgehaald