Wat kun jij doen?

Meld je aan voor de New York Marathon 2018!

Aanmelden

Dance4Life heeft al meer dan 2,1 miljoen jongeren bereikt!

Bekijk hier ons jaarverslag
Schools4Life

De Dance4Life scholenactie is in volle gang!

Lees hier meer

Doutzen in Nepal: de documentaire over kindhuwelijken

Lees hier meer

Dance4Life werkt samen met jongeren aan het grootste gezondheidsrisico voor jongeren: onveilige seks. Dit doen we door een internationaal lesprogramma gegeven door jongeren: de Journey4Life. Lees meer over ons werk:

Onze aanpak


Omdat je tijdens je pubertijd liever met leeftijdsgenoten over seks praat dan met volwassenen, traint Dance4Life juist wereldwijd jonge mensen om de Journey4Life wereldwijd te verspreiden. We werken als een Social Franchise met lokale partners die mede-eigenaar worden. Zo werken we effectief en efficiënt samen om op grote schaal jongeren te bereiken.

Waarom ons werk nodig is


Onveilige seks en seksueel geweld vormen de snelst groeiende gezondheidsrisico’s voor jongeren wereldwijd. Voor meisjes vormt onveilige seks inmiddels het internationale nummer 1 risico voor hun gezondheid. Door de risico’s simpelweg niet te kennen of te bespreken, blijft anticonceptie buiten beschouwing en nemen hiv en ongeplande zwangerschappen bij jongeren in gevaarlijk tempo toe.

Onze impact


Sinds 2004 heeft Dance4Life al meer dan 2,1 miljoen jongeren bereikt. Uit onderzoek weten we dat de Journey4Life ertoe bijdraagt dat jongens en meisjes elkaar gelijkwaardig behandelen, ‘nee’ of juist ‘ja’ durven zeggen als het om seks gaat en dat ze zelfverzekerd genoeg zijn om condooms of anticonceptie te gebruiken.

Waar we werken


Dance4Life werkt momenteel met internationale partners in bijna 20 landen verspreid over 5 continenten. Bekijk hier welke dat zijn.