Ambassadeurs

Naast muziek en dans spelen ambassadeurs een cruciale rol in de aanpak van Dance4Life.  Zowel op internationaal vlak als in de landen waar we actief zijn.

Onze ambassadeurs hebben een enorm bereik en zorgen ervoor dat jongeren zich betrokken voelen bij Dance4Life én de problematiek. Een ambassadeur van Dance4Life is meer dan alleen een bekend persoon. Ze zijn een rolmodel voor de jongeren. We werken dan ook alleen samen met artiesten die geloven in de missie van Dance4Life en de boodschap geloofwaardig kunnen verspreiden.

CATO VAN EE

Cato van Ee

Hardwell

Hardwell

Hardwell, is de nieuwe ambassadeur van Dance4Life. De 26-jarige Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell, werd in 2013 en 2014 door DJ MAG uitgeroepen tot de nummer 1 DJ van de wereld.

"Mijn motto is 'if you can dream it, you can do it'. Dat herken ik in Dance4Life. In 10 jaar is het initiatief uitgegroeid tot een internationale organisatie, die meer dan anderhalf miljoen jongeren heeft voorgelicht in de strijd tegen aids. Ik ben heel trots dat ik daar vanaf nu aan kan bijdragen."

Hardwell zet zich op vele manieren in voor Dance4Life . Zo wordt vanaf 2015 in samenwerking met Alda Events van elk ticket dat wereldwijd wordt verkocht voor de I AM Hardwell tour 25 cent gedoneerd aan Dance4Life (en in Nederland 50 cent). Op 6 juni 2014 trad Hardwell op tijdens DANCE4LIFE 10 YEARS in Het Concertgebouw Amsterdam:


Over Hardwell
Hardwell werd in 2013 en 2014 door DJ MAG uitgeroepen tot de nummer 1 DJ van de wereld. In 2012 lanceerde hij de 'I AM Hardwell' wereldtour. De tour trok tienduizenden fans tijdens uitverkochte shows in wereldsteden als Jakarta, Singapore, Mumbai, Lissabon, Londen, Kaapstad, Johannesburg en Istanbul. Op 23 januari start de nieuwe I AM Hardwell-wereldtournee ‘United We Are’.

The Partysquad

The Partysquad

DJ Jerry en MC Ruben behoren al een tijd tot de Nederlandse top en doen hun naam al jaren eer aan. Waar zij komen is het feest! De mannen zijn sinds 2007 officieel ambassadeur van Dance4Life en zetten zich sindsdien waar ze kunnen in voor Dance4Life.

In 2010 bracht The Partysquad, samen met 20 scholieren van het Trevianum uit Sittard, een bezoek aan Oeganda. In het land ging de groep zelf aan de slag bij een project, om zo zelf te ervaren waar het geld heen gaat dat tijdens het Dance4Life scholenproject wordt ingezameld.

"In Oeganda zagen wij pas echt wat voor strijd Dance4Life in sommige landen moet leveren. Als je het over seks en condooms hebt dan giechelen de jongeren maar wat. Maar ze hebben soms echt geen idee van wat hiv en aids kunnen aanrichten."

Xander de Buisonjé

Xander de Buisonjé

In 2015 werd Xander de Buisonjé officieel ambassadeur van Dance4Life. In oktober 2015 bezocht Xander met zijn vrouw Sophie Dance4Life projecten in Kenia.

“Ik heb twee zoons en besef heel goed hoe belangrijk het is dat zij goede voorlichting krijgen. Ik ben trots om nu ambassadeur van Dance4Life te zijn. Net als Dance4Life geloof ik in de kracht van muziek. Met muziek kun je jongeren bereiken, verbinden, inspireren en op deze manier écht een verschil maken. Ik vind het mooi dat Dance4Life hiermee ook echt een verschil maakt in de wereld en help daar graag aan mee, zodat jongeren wereldwijd de voorlichting krijgen die zo hard nodig is.”

Anouk Maas

Anouk Maas

Sinds de samenwerking tussen Dance4Life en Flashdance is Anouk Maas - hoofdrolspeelster in die musical - ambassadeur van Dance4Life. De musicalster speelde eerder onder meer in Shrek en Miss Saigon en was in seizoen 2014/2015 de hoofdrolspeelster in The Sound of Music. In 2015/2016 speelt Anouk de hoofdrol in Belle en het Beest. Daarnaast presenteert Anouk verschillende programma's op Nickelodeon en deed ze in 2014 mee aan Expeditie Robinson. In 2015 bezocht Anouk Dance4Life-projecten in Kenia met Dance4Life.

Kenzo Alvares

Kenzo Alvares

Kenzo (24 jaar) is als danser en choreograaf bekend geworden door tv-programma’s als Everybody Dance Now, DanceDanceDance en Battle on the DanceFloor. Sinds kort timmert hij ook als rapper aan de weg, is DJ en produceert zijn eigen nummers waarvan ‘Re:Load’ op onder andere Spotify al hoge ogen gooit.

Door deze toffe combinatie van performen is hij in korte tijd immens populair geworden bij doelgroep 12-18 jaar. Met een Instagrambereik van 66K and counting volgers met recht een influencer te noemen. Hij geeft al jaren les op de bekende dansschool Touchée in Utrecht en reist de hele wereld over voor het geven van dansworkshops en optredens.

"Dansen is voor mij als ademhalen en ik gebruik het om mensen te laten bewegen, mensen te helpen en mensen te inspireren. Daarom voel ik me echt verbonden met een doel als Dance4Life. Ik geloof dat door samen te dansen en te verbinden we mensen bewust, alert en verenigd kunnen laten voelen."

MARIJE ZUURVELD

Marije Zuurveld

Marije Zuurveld, is de nieuwste ambassadeur van Dance4Life. Ze is dit jaar uitgeroepen tot Beste Vrouwelijke YouTuber 2018. Met haar vrolijke vlogs en komedie video’s bereikt ze met haar aanstekelijke enthousiasme meer dan 270.000 jongeren op YouTube. Onder hen is Marije onder andere bekend door haar rol in de film First Kiss en door haar presentatieskils op Concentrate (online platform van RTLMCN).

"Ik wil in mijn video’s laten zien dat je gewoon over seks kan praten met je vrienden. Ook over het versturen of ontvangen van dick- en titpicks. Daarom heb ik het zelfvertrouwen om te durven zeggen wat ik wel en niet wil. Ik besef me goed dat dit niet voor iedereen zo is. Ik hoop dat ik voor anderen een voorbeeld kan zijn. Seks moet toch gewoon fijn en veilig zijn?!"

Tijdens de scholenactie 2018/2019 enthousiasmeert Marije Nederlandse jongeren om samen met Calvin en Laras in actie te komen tegen seksueel geweld in Indonesië. Eerder dit jaar deed Marije mee aan de campagne #IKBEPAALZELF. Met deze campagne maakte Dance4Life forumvragen over seksueel overschrijdend gedrag van jongeren bespreekbaar.
:

Barry Paf

Barry Paf

In 2009 werd Radio 538 DJ Barry Paf ambassadeur van Dance4Life. In zijn show doet hij wat hij maar kan om aandacht te vragen voor het werk van Dance4Life. Om ook zelf te zien waar hij het elke keer over heeft, reisde hij in 2011 samen met twee scholieren naar Kenia en Malawi. Een reis die veel indruk op hem maakte!

"Ik vond het heel heftig om al die kinderen te zien die hun ouders hebben verloren aan de gevolgen van aids. Hieruit blijkt hoe hard het werk van Dance4Life nodig is. Als jongeren al vroeg de juiste informatie en vaardigheden krijgen aangeleerd, dan weten zij hoe ze zichzelf moeten beschermen en een gezond leven kunnen leiden.

Ook merkten we dat het moeilijk is om over seks en condooms te praten. Tijdens de reis heb ik jongeren gesproken die vertelden dat zij door hun ouders geslagen worden als ze er achter komen dat ze condooms bij zich dragen. Dat kun je je toch niet voorstellen?"


RAHIMA DIRKSE

Cato van Ee

Nicky Opheij

Nicky Opheij

Nicky Opheij (1995) is een zeer betrokken ambassadeur die al meerdere support-acties op touw heeft gezet en aandacht voor Dance4Life heeft gegenereerd. Nicky won in 2014 ‘Hollands Next Top Model’ en met de titel van Miss Nederland in oktober 2017 maakte haar carrière een vliegende start. Haar titel van Miss Nederland heeft ze overgedragen aan Rahima, maar ze blijft onder haar eigen naam actief als ambassadeur.

"Vanaf de eerste ontmoeting met het team van Dance4Life en een van de jongeren uit Nepal vind ik het geweldig me in te zetten voor Dance4Life. Ik geloof in het uitgangspunt van het werk van Dance4Life; dat jongeren zelf het vertrouwen en kracht moeten krijgen en zo de beste keuzes voor hun toekomst kunnen maken.”

SELWYN SENATORI

Selwyn Senatori

Kunstenaar Selwyn Senatori staat bekend om zijn rauwe en felgekleurde werken en signature handschrift. Hij werkt samen met internationale grootheden als David Guetta waar hij het artwork ontwikkelde voor het nummer ‘Dirty Sexy Money’ en de decors ontwierp voor zijn optreden tijdens de European Music Awards 2017 van MTV en zijn komende wereldwijde festivaltour. De man van het driedelig pak, het pochet, de op maat gemaakte schoenen met glas champagne in de hand. Maar ook een korte broek vol verfvlekken en slippers aan zijn voeten heeft een hart van goud en een groot hart voor Dance4Life. Selwyn is al jaren betrokken bij Dance4Life en draagt vanaf het expositieweekend de officiële ambassadeurstitel. Hij zet zich door middel door middel van zijn creativiteit en werk in om aandacht te vragen voor de gevolgen van onveilige seks, doorbreken van taboes rondom seks en gendergelijkheid.

"

Erik Arbores

Erik Arbores

Erik Arbores is de jongste ambassadeur van Dance4Life. De pas 17-jarige dj/producer tekende in juni 2012 een contract Nederlands grootste dancelabel Spinnin' Records, de platenmaatschappij van onder andere Afrojack en Sander van Doorn. De afgelopen jaren zette Erik zich al op meerdere momenten voor Dance4Life in, onder meer met optredens op het Dance4Life event. In 2013 bezocht hij samen met Toprak Yalçiner Dance4Life-projecten in Oeganda.

"Dit is voor mij een enorme eer. Muziek is mijn leven, en dat ik daar ook nog iets mee kan betekenen voor een goed doel is natuurlijk super. Dance4Life gebruikt muziek en dans om jongeren voor te lichten over hiv en aids en daarom past dit doel ook zo goed bij mij. Ik vind het te gek dat ik nu al kan bijdragen aan dit goede doel met iets dat ik zo leuk vind om te doen!"

Kees Tol

Kees Tol

Erica Terpstra

Erica Terpstra

Erica Terpstra is een voormalig zwemkampioene, staatssecretaris en Tweede Kamerlid. Van 2003-2010 was zij voorzitter van de sportkoepel NOC*NSF en tegenwoordig heeft zij een eigen reisprogramma 'Erica op reis'.

"Ik geloof dat jongeren de kracht hebben om grote sociale veranderingen te realiseren. Uit eigen ervaring weet ik dat wilskracht en doorzettingsvermogen de wereld kunnen veranderen. De Dance4Life scholenprogramma's bieden jongeren over de hele wereld de mogelijkheid zelf sociale verandering in gang te zetten. Ik heb in mijn leven veel geluk gehad en het minste wat ik kan doen, is daar iets van doorgeven aan een ander."

Sophie Francis

Sophie Francis

Sinds Sophie (1998) tijdens ADE 2017 een exclusieve Dj workshop gaf aan Schools4Life jongeren is ze de jongste ambassadeur van Dance4Life. Sophie begon haar DJ carrière op haar 14e toen zij voor een school challenge in 9 maanden een nieuwe vaardigheid aan moest leren.

Na het nemen van DJ lessen leerde ze in rap tempo de technische skills van het vak maar bovenal zag ze dat ze met muziek hele mooie dingen kon bereiken: mensen verbinden met muziek. Haar zelfgeproduceerde nummers werden snel opgepikt door grote labels en DJ’s als Tiësto en stond ze op haar 16e al op internationale festivals. Highlights zijn Ultra Music Festival en Tomorrowland in België.

Begin 2017 nam haar carrière een vogelvlucht en werd ze getekend door Spinnin’s Records waar ook Martin Garrix, Afrojack en Tiësto onder contract staan. Met haar enthousiaste en energieke verschijning inspireert zij jongeren om in jezelf te geloven en je dromen na te jagen.

DJ Maestro

DJ Maestro

DJ Maestro werd bekend door zijn compilatie albums voor het beroemde jazzlabel Blue Note. Hiermee kreeg hij jongeren aan het dansen op Jazz. Sinds 6 jaar verzorgt hij de muziek op de speciale veilingen ten bate van Dance4Life. In 2009 bracht hij Digestive - After Dinner Dance uit, waarvan de opbrengsten geheel naar Dance4Life gaan. Onlangs lanceerde hij zijn eigen online radiostation www.jazzradio.nl.

Marijn Rademaker

Marijn Rademaker

Vanaf begin 2015 is Marijn Rademaker eerste solist bij Het Nationale Ballet. Marijn Rademaker, voorheen eerste solist bij het Duitse Stuttgarter Ballett, wordt beschouwd als de beste Nederlandse balletdanser ter wereld van dit moment. Marijn danste hoofdrollen in vrijwel alle grote klassiek-romantische balletten en werkte samen met een groot aantal choreografen.

"Als balletdanser zie ik wat dans los kan maken in mensen. Daarom geloof ik ook zo in de aanpak van Dance4Life. Met muziek en dans kun je mensen meenemen in je verhaal en een belangrijke boodschap overbrengen.”

Toprak Yalçiner

Toprak Yalçiner

Toprak Yalçiner (21 juni 1987) is een actrice van Turkse afkomst. Sinds begin 2012 speelt zij de rol van Nuran Baydar in Goede Tijde Slechte Tijden. Daarvoor werkte ze als lerares Engels op het IJburg College in Amsterdam. Toprak is sinds mei 2013 ambassadeur.

"Ik vind het belangrijk om op scholen seksualiteit en hiv/aids bespreekbaar te maken. In mijn periode als docent merkte ik dat het onderwerp nog steeds een taboe is en dat veel jongeren er niet over durven te praten. Ik wil jongeren graag bewust maken van hun eigen lijf. Dat ze daar voorzichtig mee omgaan en er met liefde voor zorgen. Ik ben blij dat ik dat nu ook in mijn rol als ambassadeur voor Dance4Life kan gaan doen!"

And many more…
Daarnaast kan Dance4Life rekenen op de steun van nog veel meer artiesten en Bekende Nederlanders, waaronder Don Diablo, Eva Simons, Headhunterz, Fedde Le Grand, Maan, Marlijn Weerdenburg, Jennie Lena,The Opposites, Metropole Orkest, Justen Beer, FeestDJRuud, GirlsLoveDJs, Mitchell Niemeyer, Nielson, Nikkie Plessen, Josephine Zwaan, Giel Beelen, Benjamin Bates, Jesse Voorn, Tiësto, DJ Chuckie, Winston Gerschtanowitz, ZoëXenia, Miljuschka Witzenhausen, Sunnery James & Ryan Marciano, Lange Frans, Sandra Schuurhof, Martijn Krabbé, Waylon, Berget Lewis en nog vele anderen!

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen