Blogs


Op de dance4life blog bloggen medewerkers van dance4life, leden van onze National Youth Council en andere enthousiaste jongeren. Zij geven hun mening, praten over seks en vertellen over de dingen die zij meemaken.

Creators Event: talenten van jonge YouTubers

Creators Event: talenten van jonge YouTubers

Het is woensdagmiddag 7 september 2016 en ik zit in de trein op weg naar Amsterdam. Er staat iets heel tofs op de planning: het Creators Event van Ondertussen.nl. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit in Amsterdam ben geweest. Mijn reis duurde zo’n 2,5 uur en dan ben ik pas op het Centraal Station. Ik kijk mijn ogen uit, aangezien ik nooit verder dan Utrecht en Rotterdam ben gekomen. Hallo toerist in eigen land! Maar waar is toch die metro? Ik heb rondjes gelopen op het station en ik was nog nooit zo blij om een bordje te zien met “metro” erop. De zon scheen en ik liep op mijn gemak, tussen de haastende mensen, naar het metrostation. Vanuit hier nam ik de metro naar de toffe locatie.
Het event vond plaats in het Generator Hostel in Amsterdam-Oost. Vroeger was dit een universiteitsgebouw en vanbinnen is dit nog te zien. In het auditorium, waar de bijeenkomst was, stonden nog echte oude schoolbanken.

Het thema van de middag is “Zo word je succesvol op YouTube”.  De presentator is dance4life- ambassadeur Barry Paf. Verschillende gastsprekers/Youtubers komen wat vertellen over zichzelf en hun kanaal. Denk aan Hjalmar (2.205 abonnees),  Jeroen & CO (14.618 abonnees) en Bas van Teylingen alias JEUKVOGEL (30.651 abonnees). Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen enkele YouTuber kende, maar dat ik me nu wel heb geabonneerd op hun kanalen. Er zijn veel jongeren aanwezig en sommigen hoor ik praten tegen een camera.

De YouTubers zijn allemaal talenten met een eigen succesverhaal. En de een heeft nog niet zoveel abonnees als de andere, maar dat is niet belangrijk. Iedere YouTuber heeft het talent om een verhaal te vertellen en over te brengen. Neem nou Hjalmar. Hij is 19 jaar en hij maakt filmpjes over zijn geaardheid. Hij heeft niet als doel om zoveel mogelijk likes of abonnees te halen, maar hij wil graag mensen helpen. Hij vindt het belangrijk dat iedereen mag zijn wie hij of zij is. Een mooie boodschap die overkomt en binnenkomt. 

Het kanaal Jeroen & CO. maakt hele andere video’s. Zij maken vooral video’s omdat ze er onwijs veel plezier in hebben. De creativiteit en enthousiasme spat van je beeldscherm wanneer je deze video’s bekijkt. De jongens zijn enorm gedreven in wat ze doen en doen dit op een professionele manier. De video’s, maar ook de heren zelf, laten zien dat je met ambitie ver kunt komen.

De oudste YouTuber van de middag én van Nederland is Bas van Teylingen. Ten eerste is de stem van deze man zo rustgevend! Hij is ontzettend enthousiast en heel gemotiveerd. Bas vindt het belangrijk dat YouTubers voorbeelden zijn. Veel jeugd kijkt ten slotte naar de video’s. Hij richtte daarom voor jongeren de TubeSchool op. Hier leren de kinderen de kneepjes van het vak, maar ook de gevaren van social media. Een belangrijk leerpunt voor kinderen, maar ook zeker voor volwassenen.

Toen ik rond zeven uur in de trein zat, bedacht ik mij hoe blij ik ben dat er in Nederland zoveel talent rondloopt, en dat wij daar allemaal van mogen meegenieten. Dit is een nieuwe generatie talenten van een medium waar wij nog veel van gaan horen. En niet alleen van deze drie, maar ook van andere bijzondere jongeren met een bijzonder talent voor video’s maken. 
20 september 2016