Vanaf 11 juni hangen er door heel Nederland seks gerelateerde vragen van jongeren op onder andere posters, banners en billboards. Vragen zoals: ‘Mijn vriendje wil dat ik een foto van mijn borsten stuur. Moet ik dat doen?’ worden veelvuldig door jongeren gesteld op online fora. Met deze campagne wil Dance4Life seks bespreekbaar maken, want de antwoorden op deze vragen zouden voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn.

Door deze vragen prominent te laten zien in het straatbeeld en op social media, willen wij stimuleren dat er openlijk over seks wordt gepraat. Het taboe op seks doorbreken is van levensbelang. Dit taboe is een van de oorzaken dat onveilige seks anno 2018 het grootste en snelst groeiende gezondheidsrisico voor jongeren op deze wereld vormt. Daarom vindt Dance4Life het zo belangrijk om seks bespreekbaar te maken, zodat jongeren wereldwijd vol zelfvertrouwen keuzes kunnen maken over hun seksleven en relaties.

BN’er staan op
Om de conversatie te beginnen geven verschillende bekende ambassadeurs van Dance4Life in een video antwoord op de vragen van jongeren. De video’s zijn te zien zijn op onze Facebook en Instagrampagina. Neem vooral een kijkje! En discussieer mee met de hashtag #IKBEPAALZELF.

Vragen komen van jongeren
De vragen in de campagne zijn niet alleen gebaseerd op forumvragen. Dit zijn ook vragen die jongeren stellen in de gastlessen tijdens het Nederlandse scholenprogramma van Dance4Life; Schools4Life. Met internationale jongeren wordt er gediscussieerd over dit thema; wel of niet naaktfoto’s versturen, wel of niet vrijen zonder condoom en hoe stel je grenzen naar je partner. Dat veel jongeren niet weten wat het antwoord is op dit soort vragen, is schokkend.  
 

Met het geld dat Dance4Life ophaalt in Nederland met onder andere de scholenactie, helpen zij ook jongeren in inmiddels twintig landen hun eigen keuzes leren maken over hun seksleven en hun relaties. Want iedereen heeft recht op veilige, leuke en lekkere seks.

Onderneem actie
Ben je jong en wil je met iemand praten over seks en antwoord op jou vragen krijgen? Neem dan een kijkje op https://www.sense.info/. OF heb je iets vervelends meegemaakt waarbij jij - of een ander bij jou - over een grens bent gegaan? Bel naar 0900-9999-001 (ma-vr 9:00 - 17:00) of chat via deze site: www.verbreekdestilte.nl

Deze vragen komen terug in de campagne

Poster 1

Poster 1

Poster 2

Poster 2

Poster 3

Poster 3

Poster 4

Poster 4

Poster 5

Poster 5

Poster 6

Poster 6

Deze gesponsorde campagne is mede mogelijk gemaakt door: OMD & mediapartners

OMD heeft via haar mediapartners ruim vier ton aan bruto mediawaarde voor Dance4Life gerealiseerd. In het jaarlijkse fundraise evenement Situation Room zorgt een groep friends4life voor zoveel mogelijk kostenbesparingen voor het goede doel. Dit doen zij door een wensenlijst opgesteld door Dance4Life met producten en diensten in vervulling te brengen. Voor dit jaar stond een grootse offline campagne op de wensenlijst die door de vele mediapartners van OMD is gesteund. Een te gek resultaat, want zonder deze support kan Dance4Life geen grootse campagnes ontwikkelen.

Partners van #IKBEPAALZELF 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen