Nederlandse scholieren halen half ton op voor Dance4Life

Nederlandse scholieren halen half ton op voor Dance4Life

Amsterdam 20 december 2017 – Vandaag werd de afsluiting van Schools4Life – de bekende Dance4Life scholenactie gevierd met een totaalbedrag van 50.318 euro. Via een online lancering met updates per uur werden alle winnaars bekend gemaakt. Dit jaar wordt er tijdens Schools4Life aandacht besteed aan seksuele intimidatie en seksueel geweld in Pakistan.

Geweldig resultaat
De gehele dag werden aan de lopende band prijzen verloot en diverse klassen en scholen verrast met een bezoek van het scholenactie tourteam. Met de 50.318 euro kunnen maar liefst 10.063 Pakistaanse jongeren het Dance4Life programma volgen.
Benieuwd naar alle winnaars? Bekijk hier de eindstand.

Scholenproject
Duizenden leerlingen van middelbare scholen door heel Nederland deden dit najaar mee aan Schools4Life en zetten zich in voor leeftijdsgenoten in Pakistan. Schools4Life startte op de deelnemende scholen met een gastles van het Dance4Life tourteam. Tijdens de les deelden twee Pakistaanse jongeren  hun ervaringen met de problematiek in hun land en gingen zij met jongeren in gesprek over seksuele intimidatie in Nederland en Pakistan. Na het bezoek kwamen vele scholieren in actie met zelfbedachte acties waarmee ze geld inzameden voor leeftijdsgenoten in Pakistan. Eind januari start al weer de nieuwe editie van Schools4Life. 

Stichting Wilde Ganzen vermeerdert eindbedrag
Dit schooljaar wordt het geld dat door scholieren is ingezameld vermeerderd door Stichting Wilde Ganzen. De stichting plust op elke euro maar liefst 50 cent om het Dance4Life programma in Pakistan mogelijk te maken. Wilde Ganzen steunt ontwikkelingsprojecten waarbij bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking projecten uitvoeren en verandering teweeg brengen. Schools4Life sluit daar mooi op aan; Nederlandse jongeren komen in actie voor leeftijdsgenoten in Pakistan, zodat zij zichzelf kunnen beschermen tegen seksueel geweld. 

Bekijk hier de video weergave van Schools4Life (videocredits: Koen van der Zanden)

20-12-2017

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen