Nieuws

400.000 euro voor seksuele voorlichting aan jongeren

400.000 euro voor seksuele voorlichting aan jongeren

Amsterdam – dance4life’s funky fundraiser, die vanavond voor de tweede keer plaatsvond in Hilton Amsterdam, heeft 395.400 euro opgeleverd. De opbrengst van het diner en de veiling komt ten goede aan de voorlichtingsprogramma’s van dance4life. Het bedrag werd behaald  met veilingitems die werden aangeboden door onder andere ambassadeur Doutzen Kroes, The Partysquad en fotograaf Jimmy Nelson.

Klapper van de veiling was een VIP reis naar de Abu Dhabi Grand Prix inclusief een ontmoeting met Max Verstappen op het circuit. Daarnaast werd onder meer een privé fotoshoot door fotograaf Jimmy Nelson, een ontmoeting met Doutzen Kroes, een private party met The Partysquad en een persoonlijk liefdeslied door Fluitsma & Van Tijn én Xander de Buisonjé geveild. Ook een clinic van Feyenoorder Jean Paul van Gastel en een gesigneerd voetbalshirt door Johan Cruijff gingen onder de hamer. Dit resulteerde in een totaalbedrag van 395.400 euro voor het goede doel.

Onvergetelijke avond
De vierde editie van dance4life’s funky fundraiser was een unieke avond voor het goede doel: een ‘dancing dinner´ met een bijzondere show en veiling. Optredens waren er van onder andere Jennie Lena, Avant Garde Collective en DJ's Poeschpas, Joshua Walter & Miss Bunty, Aiscream, The Partysquad en Barry Paf.

Opbrengst
De opbrengst van dance4life’s funky fundraiser gaat naar de voorlichtingsprogramma’s van dance4life, de organisatie die samen met jongeren werkt aan een gezonde toekomst. Met gebruik van muziek, dans en rolmodellen geeft dance4life jongeren seksuele voorlichting. In haar 13-jarige bestaan heeft dance4life al meer dan 2 miljoen jongeren verder geholpen en met de steun van alle partners en sponsoren komen daar de komende jaren nog miljoenen jongeren bij.

Over dance4life
Onveilige seks is een van de grootste gezondheidsrisico's voor jongeren wereldwijd. In veel landen wordt geen tot nauwelijks seksuele voorlichting gegeven en hebben jongeren geen toegang tot condooms en anticonceptie. Vaak mogen ze zich niet zonder toestemming van hun ouders op soa's zoals HIV laten testen. Bovendien is de gezondheidszorg in veel landen niet goed op jongeren afgestemd en worden zelfs hun rechten geschonden. Hierdoor lopen jongeren gezondheidsrisico’s zoals HIV-infecties, ongeplande zwangerschappen en seksueel geweld. dance4life gelooft in de kracht van jongeren. Want sterke jongeren veranderen de wereld zelf. dance4life motiveert hen zélf in actie te komen voor hun leeftijdsgenoten. Zo werken we samen aan een gezonde toekomst.

Klik hier voor de high res foto's  

Voor meer informatie, interviewverzoeken en high res beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Lisanne Mom

06 – 10 06 70 15

lisanne@dance4life.com  

www.dance4life.nl

1 juli 2017