Nieuws

Dance4Life scholenactie 2017 van start met nieuwe ambassadeur

Dance4Life scholenactie 2017 van start met nieuwe ambassadeur

Amsterdam 15 september 2017 – Vandaag werd in de Tolhuistuin in Amsterdam het startschot gegeven van Schools4Life – de bekende Dance4Life scholenactie. Samen met artiesten, Dance4Life ambassadeurs en ervaringsdeskundigen werden de deelnemende scholieren voorbereid op de komende periode. Dit jaar wordt er tijdens Schools4Life aandacht besteed aan seksuele intimidatie en seksueel geweld in Pakistan. Tijdens de lancering werd Dance4Life’s nieuwste ambassadeur bekend gemaakt: danser en social influencer Kenzo Alvares.

Ambassadeurs, artiesten en Youtubers
Tijdens de lancering was er een verrassingsoptreden en dansworkshop van de nieuwe ambassadeur Kenzo Alvares. Ook Barry Paf en DJ Massive zetten de zaal op z’n kop met optredens. Daarnaast deelde Francien Regelink, bekend van haar boek over sexting ‘Francien laat je tieten nog eens zien’ haar persoonlijke verhaal en was er een social media workshop van Youtubers Hjalmar & Linda de Munck. De presentatie van de dag lag in handen van ambassadeur Barry Paf.

Scholenproject
Duizenden leerlingen van middelbare scholen door heel Nederland doen dit najaar mee aan Schools4Life en zetten zich in voor leeftijdsgenoten in Pakistan. Schools4Life start op de deelnemende scholen met een gastles van het Dance4Life tourteam. Tijdens de les delen twee Pakistaanse jongeren  hun ervaringen met de problematiek in hun land en gaan zij met jongeren in gesprek over seksuele intimidatie in Nederland en Pakistan. Na het bezoek komen de scholieren in actie met zelfbedachte acties waarmee ze geld inzamelen voor leeftijdsgenoten in Pakistan.

Stichting Wilde Ganzen vermeerdert eindbedrag
Dit schooljaar wordt het geld dat door scholieren is ingezameld vermeerderd door Stichting Wilde Ganzen. De stichting plust op elke euro maar liefst 50 cent om het Dance4Life programma in Pakistan mogelijk te maken. Wilde Ganzen steunt ontwikkelingsprojecten waarbij bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking projecten uitvoeren en verandering teweeg brengen. Schools4Life sluit daar mooi op aan; Nederlandse jongeren komen in actie voor leeftijdsgenoten in Pakistan, zodat zij zichzelf kunnen beschermen tegen seksueel geweld.

15 september 2017