Nieuws

Dance4Life Marathonrunner Mark verrast met een zonvakantie aangeboden door partner Eliza Was Here

Dance4Life Marathonrunner Mark verrast met een zonvakantie aangeboden door partner Eliza Was Here

Al 90 helden hebben in de afgelopen vier jaar hun grenzen verlegd door voor Dance4Life de New York Marathon te rennen. Commitment, passie en sportiviteit werden ingezet voor het grotere doel; een wereld waar jongeren gezonde seksuele keuzes kunnen maken. Dankzij onze partners kunnen wij deze toppers extra in het zonnetje zetten. Zo kreeg runner Mark van onze partner Eliza Was Here een heerlijke vakantie aangeboden omdat hij 2015 het meeste geld inzamelde voor onze wereldwijde programma. Samen met Mark blikken we terug op zijn prestatie en kijken we vooruit.

De tijd vliegt, al weer 2 jaar geleden liep JIJ voor Dance4Life de New York Marathon! Vertel eens, denk je nog vaak terug aan deze memorabele dag?
Ja, ik denk nog vaak terug aan deze dag vol met adrenaline, emoties en onvergetelijke indrukken. De gedachte aan mijn deelname aan de New York Marathon helpt als ik met het verkeerde been uit bed opsta… Daarna fleurt mijn humeur meteen op!

Wat overtuigde jou om juist voor Dance4Life deze bucketlist experience te gaan voltooien?
De onconventionele manier hoe Dance4Life wereldwijd voorlichting geeft sprak mij zeer aan. Ik ben er zeker van dat dit een goede manier is om jongeren ervan te overtuigen van het belang van ‘safe sex’. 

Hoe zag jouw voorbereiding eruit; een strak trainingsschema of op eigen gevoel?
Aangezien ik al vaker een marathon had gelopen, heb ik altijd op gevoel getraind. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en vooral niets te forceren. Een dagje ‘geen zin hebben’ is geen ramp. Geniet van de voorbereiding en van de omgeving waarin je loopt!

Wat was jouw tactiek om zoveel mogelijk geld voor het goede doel in te zamelen?
Aangezien ik privé en zakelijk over een groot netwerk beschik, was mijn ‘startkapitaal’ aan potentiële donateurs al groot toen ik begon. Ik heb mij iedere week afgevraagd ‘wat kan ik deze week nog doen om donaties te verzamelen?’ en heb zo een plan opgesteld. Een strategie die alleen op social media gebaseerd is werkt niet echt, je zult toch echt met wat bijzonders moeten komen om ervoor te zorgen dat er donaties blijven binnenkomen. Ik heb het meeste geld binnengehaald tijdens een zogenaamde ‘charity vernissage’ die ik met een bevriende kunstenares heb georganiseerd. We hebben donaties gegenereerd via entreegeld en lotenverkoop. De hoofdprijs was een kunstwerk van de kunstenares. Dat was een groot succes!

Ter afsluiting; wat is de ultieme reden waarmee jij twijfelaars over de streep trekt waarom zij in 2017 ECHT de New York Marathon zouden moeten lopen? De kick van de verschillende uitdagingen zorgt ervoor dat het een gebeurtenis is die je nooit zult vergeten. Een marathon lopen, donaties verzamelen, de kick van de mensenmassa die je op de First Avenue ziet nadat je de brug bent overgelopen… en dat allemaal voor een goed doel zorgt voor een hele positieve impuls voor je leven!

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door onze New York Marathon partner Eliza Was Here.

23 oktober 2017