Onze aanpak


dance4life werkt samen met jongeren aan een gezonde toekomst. We doen dit door middel van seksuele voorlichting, en maken gebruik van muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zélf in actie te komen. We richten ons ook op overheden, om ervoor te zorgen dat ze wetten veranderen of juist doorvoeren. Het Nederlandse initiatief vindt plaats in bijna 20 landen verspreid over 5 continenten. Ons voorlichtingsprogramma kent in elk land dezelfde stappen:

Inspire

Met muziek, dans en persoonlijke verhalen gaan lokale dance4life tourteams langs scholen om jongeren te inspireren deel te nemen aan het programma.

Educate

Leeftijdsgenoten geven seksuele voorlichting en bieden jongeren de vaardigheden en het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om zichzelf te beschermen.

Activate

Met de juiste vaardig-heden op zak komen de jongeren zélf in actie. Deze ‘agents4change’ delen hun kennis met leeftijdsgenoten, zamelen geld in of doen vrijwilligerswerk.

Celebrate

We vieren successen van jongeren door publieke aandacht en politieke ondersteuning te genereren.

We willen ons programma zo effectief mogelijk maken. Dat doen we op de volgende manieren:

Rekening houden met de lokale context

Hoewel ons programma in elk land dezelfde stappen kent, houden we altijd rekening met de lokale context. Samen met onze partnerorganisatie kijken we wat de grootste problemen zijn waar jongeren mee te maken hebben. 

Invloed uitoefenen op overheden

We oefenen samen met de agents4change ook invloed uit op ouders, leerkrachten en de overheid voor een samenleving waarin jongeren gezonde seksuele keuzes kunnen maken en geschikte gezondheidszorg kunnen krijgen. Deze ‘advocacy-activiteiten’ vinden plaats op lokaal, nationaal en internationaal niveau (VN).

Aantrekkelijk zijn voor jongeren

De jonge, positieve uitstraling van ons merk, het gebruik van muziek en dans en onze samenwerking met (lokale) ambassadeurs zorgt ervoor dat dance4life aantrekkelijk is voor jongeren. We are fun to be part of. Serious fun.