Onze organisatie


Sinds 2004 werkt dance4life samen met jongeren aan een gezonde toekomst voor jongeren wereldwijd. Dat doet dance4life in 20 landen, in samenwerking met lokale partnerorganisaties. Deze ‘National Concept Owners’ kennen de lokale context en implementeren het concept in hun bestaande educatieprogramma's. Op hun beurt profiteren zij van het bereik, de expertise en de aantrekkingskracht van dance4life. We noemen deze manier van samenwerken ook wel 'social franchise'. Het hoofdkantoor van dance4life is gevestigd in Amsterdam.

 


Geschiedenis

In 2003 werden initiatiefnemers Dennis Karpes en Ilco van der Linde getroffen door de impact van de aidsproblematiek. Zij deelden een passie om hun commerciële expertise en netwerk in te zetten om dit probleem van wereldformaat aan te pakken en zo werd het startsein gegeven van een groot internationaal project, dat de stilte en taboes rondom hiv en aids zou doorbreken. Ze creëerden een nieuwe manier van het benaderen van jongeren via scholen en bouwden aan een sterk en iconisch merk. Hun visie werd werkelijkheid. 

In 2004 vond de eerste editie van dance4life plaats in 3 landen: Nederland, Indonesië en Zuid-Afrika. Inmiddels is het project uitgegroeid tot een internationale organisatie, actief in 20 landen. In 2007 werd Eveline Aendekerk directeur van dance4life. Inmiddels heeft Ilco van der Linde een nieuwe stichting opgezet: Masterpeace. Ook Dennis is in 2010 een nieuwe uitdaging aangegaan en heeft de Naga Foundation opgericht.

Raad van Toezicht


De Raad van Toezicht van dance4life bestaat uit Thérèse van Schie (voorzitter), Laura Lasance, Jacobina Brinkman, Joris Aperghis en Wietse Tjoelker.

Inspirational Board


dance4life heeft in de afgelopen jaren een netwerk van inspirerende personen om zich heen verzameld: de Inspirational Board.