Onze organisatie

Sinds 2004 werkt Dance4Life samen met jongeren aan een gezonde toekomst voor jongeren wereldwijd. Dat doet Dance4Life in 20 landen, in samenwerking met lokale partnerorganisaties.

Deze ‘National Concept Owners’ kennen de lokale context en implementeren de Journey4Life in hun bestaande educatieprogramma's. Op hun beurt profiteren zij van het bereik, de expertise en de aantrekkingskracht van Dance4Life. We noemen deze manier van samenwerken ook wel 'Social Franchise'. Het hoofdkantoor van Dance4Life is gevestigd in Amsterdam.
Geschiedenis
In 2003 werden initiatiefnemers Dennis Karpes en Ilco van der Linde getroffen door de impact van de aidsproblematiek. Zij deelden een passie om hun commerciële expertise en netwerk in te zetten om dit probleem van wereldformaat aan te pakken en zo werd het startsein gegeven van een groot internationaal project, dat de stilte en taboes rondom hiv en aids zou doorbreken. Ze creëerden een nieuwe manier van het benaderen van jongeren via scholen en bouwden aan een sterk en iconisch merk. Hun visie werd werkelijkheid. 
In 2004 vond de eerste editie van het Dance4Life evenement plaats in 3 landen: Nederland, Indonesië en Zuid-Afrika. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een internationale organisatie, actief in 20 landen. In 2007 werd Eveline Aendekerk directeur van Dance4Life.
Team in Amsterdam
Het team in Amsterdam bestaat uit 25 fte. De dagelijkse leiding is in handen van Eveline Aendekerk (bestuurder) en Jael van der Heijden.

Team Dance4Life
Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht van Dance4Life bestaat uit Thérèse van Schie (voorzitter), Laura Lasance, Joris Aperghis, Wietse Tjoelker, Doortje Braeken en Godert van Dedem.

Bekijk de RvT
Inspirational Board
Dance4Life heeft in de afgelopen jaren een netwerk van inspirerende personen om zich heen verzameld: de Inspirational Board.

Bekijk alle leden
Belangrijke documenten
Hier vind je het directiereglement, de toelichting beloning medewerkers, de statuten, het businessplan 2017-2020 en de gedragscode van Dance4Life.

Bekijk deze documenten

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen