Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht is het controleorgaan van Dance4Life: zij controleert of ons bestuur haar werk naar behoren uitoefent. De leden krijgen geen vergoeding voor hun diensten. 

Thérèse van Schie

Thérèse van Schie

Thérèse van Schie is voorzitter van de Raad van Toezicht. Na haar studies Slavische talen (met als hoofdvak Russisch) en rechten aan de Universiteit van Amsterdam, was Therese zeventien jaar actief als marketeer/general manager bij Unilever/ICI, waarvan zes jaar in Engeland en zes jaar in Hong Kong. Van 2003 tot 2006 was ze directeur van het Amsterdams Uitburo en tegenwoordig heeft ze een eigen adviespraktijk en een aantal toezichthoudende rollen in de profit- en not-for-profitsector.

"Dance4Life is een innovatieve en energieke organisatie, die echt een verschil maakt in de landen waar zij actief is. Op jonge leeftijd de relevante kennis hebben om de juiste (seksuele) beslissingen te kunnen maken bepaalt je kansen op een goed leven. Dance4Life draagt bij aan die kennis bij jonge mensen. Het is dan ook een eer om aan deze organisatie een steentje bij te mogen dragen."

Wietse Tjoelker

Wietse Tjoelker

Wietse Tjoelker was lange tijd als accountant aan KPMG verbonden en heeft sinds 2013 een adviespraktijk. Hij is als adviseur betrokken bij een aantal familiebedrijven en verricht daarnaast financiële onderzoeken. Hij is als bestuurder en als toezichthouder actief bij een aantal culturele organisaties.

"Ik vind het belangrijk dat jonge mensen in vrijheid kunnen leven en zich kunnen ontwikkelen. Een goede kennis rond seksualiteit helpt hen om belangrijke beslissingen te nemen die mede bepalend zijn voor hun verdere leven. Dance4Life levert daar, op innovatieve en open wijze, een belangrijke bijdrage aan."

Joris Aperghis

Joris Aperghis

Na een studie Economie aan de Erasmus Universiteit werkte Joris Aperghis als marketeer bij The Coca-Cola Company, als General Manager bij MTV Networks en als CMO bij G-Star RAW. Hij heeft zijn eigen merkstrategische adviespraktijk Buzz&co en is CEO van WE Fashion.

"Ik heb zelf dochters en realiseer me hoe cruciaal het is dat zij - goed geïnformeerd - hun eigen keuzes maken. Je kan als ouder maar beperkt beïnvloeden en daarom is Dance4Life een fantastisch platform, waar jongeren elkaar iets leren. In hun eigen taal en door middel van muziek, waardoor het heel erg goed werkt. Zo bouwen we samen aan een betere wereld, zonder hiv en aids."

Laura Lasance

Laura Lasance

Laura Lasance is Child Participation and Advocacy Manager bij KidsRights. Laura heeft een achtergrond in conflictstudies en mensenrechten en werkt sinds 10 jaar aan de ondersteuning van leiderschap onder jongeren in relatie tot mensenrechtenkwesties. Hiervoor was zij directeur van stichting CHOICE for Youth and Sexuality.

"Vanuit CHOICE heb ik jaren nauw samengewerkt met Dance4Life, dus ik ken de organisatie en het team inmiddels goed. Dance4Life brengt een groot aantal jongeren op een hele positieve manier in aanraking met thema's gerelateerd aan seksualiteit, rechten en de strijd tegen hiv/aids. Er wordt gewerkt vanuit de overtuiging dat jonge mensen een substantiële bijdrage kunnen leveren aan de wereld. Ik vind het geweldig dat ik dit in mijn rol als lid van de Raad van Toezicht kan ondersteunen."