Schools4Life

Schools4Life 2017-2018 tourt langs tientallen middelbare scholen in Nederland! En dat is hard nodig. Want wist je dat onveilige seks wereldwijd één van de grootste bedreigingen is voor de gezondheid van jongeren? Wij kunnen dit samen veranderen.

Wat is Schools4Life?
Seksuele intimidatie en geweld: onderwerpen die moeilijk bespreekbaar zijn, maar waarvoor wél aandacht moet zijn binnen school. Schools4Life reist ieder schooljaar langs middelbare scholen om dit onderwerp – zowel in Nederland als wereldwijd – bespreekbaar te maken. Samen motiveren we leerlingen om in actie te komen voor de seksuele gezondheid van henzelf én hun leeftijdgenoten wereldwijd!


Wil je een actiepagina maken om in actie te komen, een leerling sponsoren of de tussenstand bekijken? Ga naar: scholenactie.dance4life.nl

Seksueel geweld in Pakistan – Stop it now!
Wereldwijd wordt één op de vijf vrouwen en meisjes verkracht, gedwongen tot seks of op een andere manier seksueel misbruikt in haar leven. Seksueel geweld tegen jongeren is een groot probleem in Pakistan. Daar heeft namelijk bijna iedere jongere een ervaring met seksueel geweld. Er is veel ongelijkheid tussen jongens en meisjes en er wordt niet gepraat over onderwerpen als seks. Jongeren krijgen in Pakistan nauwelijks seksuele voorlichting.

Met het geld dat Nederlandse middelbare scholen inzamelen geven door Dance4Life getrainde jongeren seksuele voorlichting aan leeftijdsgenoten in Pakistan. Door hun inzet kunnen Pakistaanse jongeren het Dance4Life programma volgen. THEY SAVE LIVES!
Nederlandse jongeren in actie!
Nederlandse jongeren komen in actie voor een fantastisch doel: een gezonde toekomst voor jongeren wereldwijd mogelijk maken! Dit schooljaar komen zij in actie voor leeftijdsgenoten in Pakistan.

Het Dance4Life Tourteam – Nederlandse facilitators en twee Pakistaanse jongeren – geven op alle deelnemende scholen gastlessen over onveilige seks, seksueel geweld in Pakistan en het werk van Dance4Life. Vol inspiratie en motivatie gaan de leerlingen vervolgens eigen acties optuigen met het doel zoveel mogelijk geld op te halen voor leeftijdsgenoten in Pakistan. Hiermee gaan zij met alle deelnemende leerlingen de strijd in verschillende competities.
Partnership met Wilde Ganzen
Sinds dit jaar hebben wij een bijzondere samenwerking met Wilde Ganzen. Wilde Ganzen vermeerdert de opgehaalde bedragen van de leerlingen die geld ophalen tijdens Schools4Life. Voor elke euro die een leerling ophaalt, plust Wilde Ganzen daar vijftig cent bij!

Wilde Ganzen werkt samen met mensen uit Nederland die bijdragen aan een betere wereld. Nederlanders die vol passie in ontwikkelingslanden met de lokale bevolking projecten uitvoeren die ter plekke de situatie verbeteren. Wilde Ganzen biedt financiële steun en geeft projectadvies en trekt daarmee haar partners en hun projecten naar een hoger plan.

Schools4Life sluit daar mooi op aan; Nederlandse jongeren die in actie komen voor leeftijdsgenoten in Pakistan! 
Ben jij docent en heb je interesse om ook mee te doen?
•   Doe mee in voorjaar 2018 OF schooljaar 2018-2019
•   Deelname is gratis
•   Past goed in een activiteiten-, projectweek of goede-doelen-actie
•   Sluit aan bij het 1e, 2e en 3e jaar VO, alle niveaus (bovenbouw in overleg)
•   Deelname al vanaf 4 klassen

Wil je meer informatie over de scholenactie?

Vraag hier meer informatie op!

Dit is Schools4Life