Schools4Life

Schools4Life tourt vanaf oktober 2018 weer langs middelbare scholen in heel Nederland! En dat is hard nodig. Want wist je dat onveilige seks wereldwijd één van de grootste bedreigingen is voor de gezondheid van jongeren? Wij kunnen dit samen veranderen.

Wat is Schools4Life?
Seksuele intimidatie en geweld: onderwerpen die moeilijk bespreekbaar zijn, maar waarvoor wél aandacht moet zijn binnen school. Schools4Life reist ieder schooljaar langs middelbare scholen om dit onderwerp – zowel in Nederland als wereldwijd – bespreekbaar te maken. Samen motiveren we leerlingen om in actie te komen voor de seksuele gezondheid van henzelf én hun leeftijdgenoten wereldwijd!
Onveilige seks & seksueel overschrijdend gedag
We leven in een wereld waar de discussie over seksuele intimidatie, seksuele weerbaarheid en seksueel overschrijdend gedrag niet meer weg te denken is. Het meest bekende voorbeeld is de wereldwijde #metoo campagne. Maar er is meer aan de hand. Onveilige seks en seksueel overschrijdend gedrag zijn een wereldwijd probleem De feiten liegen niet. Wereldwijd is onveilige seks uitgegroeid tot de grootste en snelst groeiende bedreiging voor de gezondheid van jongeren. Voor meisjes is onveilige seks het nummer 1 risico voor hun gezondheid.
Er is nog plek!
Doe mee aan Schools4Life en maak onveilige seks en seksueel overschrijdend gedrag bespreekbaar in jouw klassen. Het Dance4Life Tourteam – Nederlandse facilitators en twee  jongeren uit een projectland van Dance4Life – geven op alle deelnemende scholen gastlessen over onveilige seks, seksueel geweld in en het werk van Dance4Life. Vol inspiratie en motivatie gaan de leerlingen vervolgens eigen acties optuigen met het doel zoveel mogelijk geld op te halen voor leeftijdsgenoten. Hiermee gaan zij met alle deelnemende leerlingen de strijd in verschillende competities.
Partnership met Wilde Ganzen
In schooljaar 2018-2019 hebben wij een bijzondere samenwerking met Wilde Ganzen. Wilde Ganzen vermeerdert de opgehaalde bedragen van de leerlingen tijdens Schools4Life. Voor elke euro die een leerling ophaalt voor Pakistan, plust Wilde Ganzen daar vijftig cent bij!

Wilde Ganzen werkt samen met mensen uit Nederland die bijdragen aan een betere wereld. Nederlanders die vol passie in ontwikkelingslanden met de lokale bevolking projecten uitvoeren die ter plekke de situatie verbeteren. Wilde Ganzen biedt financiële steun en geeft projectadvies en trekt daarmee haar partners en hun projecten naar een hoger plan.

Schools4Life sluit daar mooi op aan; Nederlandse jongeren die in actie komen voor leeftijdsgenoten! 
Ben jij docent en heb je interesse om ook mee te doen?
•   Doe mee vanaf oktober 2018 of februari 2019
•   Deelname is gratis
•   Past goed in een activiteiten-, projectweek of goede-doelen-actie
•   Sluit aan bij het 1e, 2e en 3e jaar VO, alle niveaus (bovenbouw in overleg)
•   Deelname al vanaf 4 klassen

Wil je meer informatie over de scholenactie?

Vraag hier meer informatie op!

Dit is Schools4Life

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen